Meet our people: Peter Snauwaert

Vier vragen aan Peter Snauwaert

Bij OECO waken we erover dat onze mensen centraal staan. Ons ecosysteem is organisch gegroeid door en voor ondernemende enthousiastelingen. Zij vormen onze ruggengraat, en ze verdienen het om gezien te worden. Daarom stellen we voortaan elke maand een of meerdere gezichten achter OECO Groep aan je voor. Er is weer nieuw bloed in de groep; maak kennis met Peter Snauwaert! Hij versterkt het salesteam algemeen als Business Developer, maar laat dergelijke hokjes liefst ver achterwege. Misschien wel de meest atypische sales die we ooit hebben ontmoet en net daarom erg verfrissend.

Wie ben je en wat doe je precies bij OECO?

Peter Snauwaert: “Laten we het voor het gemak maar houden op business development, maar eigenlijk dekt dat de lading niet helemaal. Ik ben niet zo’n fan van hokjes. Ik ben trouwens ook niet de enige salespersoon hier, maar ik denk wel dat ik een van de enigen ben met mijn specifieke aanpak. Ik geloof sterk in de kruisbestuiving tussen sales en marketing en zie veel voordelen in personal branding. Marketing creëert aandacht en sales op zijn beurt liefst vertrouwen; een goede combinatie.”

“Mijn achtergrond zit in sales en business development, zowel van start-ups als scale-ups als grote corporates. Ik heb al van alles wat gedaan omdat ik er wel van hou om soms disruptief, tabula rasa, opnieuw te beginnen. Dat is mijn karakter en een van de redenen dat ik bij OECO Groep gekomen ben; hier kan ik blijven leren en mezelf blijven heruitvinden. Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor complexe technologie. ‘t Is mijn missie om mensen te helpen om daar de toegevoegde waarde van te (blijven) zien. Zowel onze bedrijven, als klanten. Soms hebben we het hier moeilijk om te zien waar onze producten best passen in de markt, merk ik. Ik wil de collega’s dan ook graag begeleiden en concreet helpen. Door hun verhaal op punt te stellen, vinden ze zelf goeie manieren om klanten naar hen toe te laten komen.”

Waarvoor kunnen collega's bij jou terecht?

Peter: “De meest voorkomende vragen zijn: “Ik heb geen klanten”, of “Mijn pipeline is droog”. Er zijn er die nieuwe technieken zoals de ‘dark funnel’ willen toepassen, maar niet weten hoe ze eraan moeten beginnen. Of ze willen ‘aan tafel geraken bij een klant’, maar hebben geen idee hoe ze daar geraken. Velen verwachten een ‘silver bullet’, maar die bestaat niet. Alles staat of valt met hun boodschap. Je moét die helder hebben. Daarom start je best met de basics: wie is de doelgroep, welke persoon in die doelgroep wil je aanspreken én – vooral – welk probleem los je daarvoor op? Passie is fantastisch, maar niet genoeg, want er staan véél bedrijven te roepen voor een plekje rond de tafel. Als de boodschap echter sterk is, kunnen we er wat technieken tegenaan gooien. Anders gooien we eerder spaghetti tegen de muur, bij wijze van spreken.”

“Nu, elke salespersoon pakt de dingen sowieso anders aan. Wat zeker niet werkt, is platweg pitchen voor een prospect zonder enige vorm van waarde te brengen. Ik zie het zo: netwerken is simpelweg connecteren met mensen. Dat leidt tot conversatie en daarna tot collaboratie. Slechts zo’n twee procent van de bedrijven staat in brand en heeft ‘nu’ een oplossing nodig. Voor de rest ben je te vroeg of te laat. Technologie om de technologie verkoopt zichzelf helaas niet. Zowel op de korte als op de lange termijn moet je een sterke strategie hebben. Twee essentiële vragen die beantwoord moeten worden, zijn: (strategisch) welke businesswaarde voeg je toe, en (operationeel) welk pijnpunt/probleem los je op? Koppel dat aan gepassioneerde mensen en dan krijg je magie.”

Hoe ziet jouw werkdag er doorgaans uit?

Peter: “Als van alles en nog wat. Ik heb sowieso moeite met te rigide structuren. Tja, hoe gaat dat dan wel: je praat met iemand, wordt ergens voorgesteld, gaat op vervolggesprekken, mensen raden je aan bij een ander en voor je ‘t weet worden je dagen vanzelf ingevuld. Dat het hier bij OECO Groep allemaal wat ‘op den bots’ gebeurt, daar hou ik van. Het gaat in tegen remote werken, ik weet het, maar ik prefereer fysieke ontmoetingen. Volgens mij kan je geen sterke kennismakingsgesprekken houden of presentaties geven via Teams. Hoe wil je dan lichaamstaal aflezen of je aanpassen aan een anders energie? Ik snap dat het niet altijd kan, maar ik geef echt de voorkeur aan werken op kantoor en mensen ‘live’ leren kennen.”

Wat maakt werken bij OECO zo leuk?

Peter: “Sowieso het innovatieve karakter en het ‘decentrale’. Daarmee bedoel ik dat er hier geen bazen zijn. Het is geen alfamannetjes-organisatie en dat vind ik fijn. De context verandert ook vaak door dat innovatieve aspect. Ik geniet daar erg van. Ik mag mezelf hier elke dag bijschaven en blijven leren. En ik help mensen met veel plezier drie stappen vooruit, ook dat kan ik hier doen. De perfecte plek voor mij op dit moment in mijn leven. Ik ben hier nu een maandje en ‘t is nog zoeken, maar ‘t bevalt me ongelooflijk.”

Wie na het lezen van dit interview graag extra informatie krijgt over werken en/of ondernemen bij OECO Groep, mag zeker contact met ons opnemen via het contactformulier onderaan deze pagina. Ben je benieuwd naar de andere diensten waarmee we jou als ondernemer kunnen ontzorgen? Neem dan zeker een kijkje op onze services pagina. Tot snel?!

onze vacatures

Laatste verhalen

We zijn altijd op zoek naar gedreven, gemotiveerde mensen die ons netwerk willen vervoegen en willen meebouwen aan de toekomst. Ben jij zo iemand? Of heb je een vraag voor ons? Laat het ons weten, we leren je graag beter kennen.

Benieuwd naar wat OECO voor jou kan betekenen? We helpen je graag verder!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
privacy policy
cookie policy
We value your privacy! We use cookies to enhance your browsing experience and analyse our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.
Preferences
Cookies